Goede autoverzekering is niet duur

  • Home
  • Goede autoverzekering is niet duur

Goede autoverzekering is niet duur

  • 12 mei 2017
  • By Admin: admin
  • Comments: Comments off

De goedkoopste autoverzekeringen bieden niet altijd de beste dekking, maar dat betekent niet automatisch dat een goede autoverzekering duur hoeft te zijn.

Je moet alleen weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Als je een nieuwe of jonge auto hebt moet je vooral op de aanschafwaardegarantie letten. De goedkoopste aanbieders bieden hiervoor vaak een matige dekking. Dan krijg je bij diefstal of total loss van een nieuwe auto alleen het eerste jaar de nieuwwaarde vergoed. Bij de beste autoverzekeringen krijg je drie jaar de nieuwwaarde uitgekeerd. Dat scheelt duizenden euro’s wanneer je auto het tweede of derde jaar na aankoop gestolen wordt of total loss raakt.

Bij tweedehands auto’s krijg je in de regel de dagwaarde vergoed. Maar ook voor tweedehands auto’s zijn er autoverzekeringen die tot drie jaar een zogenaamde occasionwaardegarantie bieden. Dan krijg je bij totaal verlies drie jaar de veel hogere aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde.

Autoverzekeringen met een goede aanschafwaardegarantie zijn niet altijd de goedkoopste autoverzekeringen, maar het is de moeite om een paar euro extra premie te betalen om bij schade tot duizenden euro’s extra uitgekeerd te krijgen.

Het voordeel van betere autoverzekeringen is dat deze vaak ook wat meer keuzemogelijkheden bieden. Zo kun je daar een no-claimbeschermer krijgen, goede schadeverzekeringen voor inzittenden en pechhulp. Accessoires zijn vaak ook wat ruimer verzekerd.  Dus heb je een trekhaak, autoradio of ingebouwd navigatiesysteem, dan is het verstandig daarop te letten voordat je een autoverzekering afsluit. De dekking voor accessoires loopt uiteen van enkele honderden euro’s tot onbeperkte dekking.

De premie kun je vaak nog verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico, niet teveel kilometers op te geven en meerdere verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten. Ook kun je soms maandelijks betalen zonder toeslag of met voordeel beide gezinsauto’s op één polis verzekeren. Als je auto al wat ouder is kun je ook overwegen om je auto alleen beperkt casco of WA te verzekeren. Vooral auto’s ouder dan acht jaar oud worden alleen WA verzekerd. Vervolgens kun je autoverzekeringen vergelijken en op zoek naar een goedkope autoverzekering.