Zakelijke dienstverlener? Let op!

  • Home
  • Zakelijke dienstverlener? Let op!

Zakelijke dienstverlener? Let op!

  • 16 mei 2016
  • By Admin: admin
  • Comments: Comments off

Bent u werkzaam als zzp’er of bent u een mkb-ondernemer en levert u advies of personeel aan andere bedrijven dan bent u een zakelijke dienstverlener. Adviseurs, boekhouders of marketeers nemen voor veel bedrijven zorg uit handen. Maar als zakelijke dienstverlener zijn er ook risico’s voor schade of diefstal. Dan is het wel belangrijk om voor de juiste schade verzekerd te zijn. Er zijn een aantal zaken die afgedekt moeten worden om vervelende situaties te voorkomen.

Risico’s

In elke bedrijfstak zijn er een aantal bedrijfsrisico’s aanwezig, zo ook in de zakelijke dienstverlening ondanks dat het werk wat verricht wordt verschilt. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste risico’s.

  • Bedrijfspand
  • Bedrijfsauto
  • Computer

Bedrijfspand

Een bedrijfspand is altijd onderhevig aan risico’s. Een ontstane brand kan voor veel schade zorgen. Spullen die vernield raken in de brand, maar ook bijkomende roet- of waterschade. Na een brand kan het zomaar zijn dat er veel schoonmaakkosten betaald moeten worden. Ook al is het een kleine brand geweest, roet kan overal tussen komen en zorgt ervoor dat er grondig schoongemaakt moet worden. Daarnaast kan er ook schade ontstaan door lekkages. Water kan in een korte tijd zorgen voor een grote schadepost.

Bedrijfsauto

De bedrijfsauto kan een essentieel onderdeel van uw bedrijf zijn. Als u veel klanten en relaties bezoekt en u zit veel op de weg is er zelfs een verhoogd risico. Als er een ongeluk gebeurd dan moet de auto zo snel mogelijk gemaakt worden om er weer gebruik van te kunnen maken. Maar ook bij diefstal is het belangrijk om zo snel mogelijk weer vervangend vervoer te hebben om weer de weg op te kunnen.

Computer

Over het algemeen is de computer een belangrijk item, zeker in de zakelijke dienstverlening kunt u hiervan afhankelijk zijn. Schade aan of diefstal van computers moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Risico afdekken

Het is belangrijk om de risico´s af te dekken door middel van een goede zakelijke verzekering