Zorgverzekering 2019 afsluiten?

  • Home
  • Zorgverzekering 2019 afsluiten?

Zorgverzekering 2019 afsluiten?

  • 25 november 2018
  • By Admin: admin
  • Comments: Comments off

ooglaseren
Aan het eind van het jaar maken de zorgverzekeraars traditiegetrouw hun premies voor het komende jaar bekend. De een is altijd sneller dan de ander maar uiteindelijk zal iedereen de zorgpremie bekend maken voor 2019. Pas als alle premies bekend zijn gemaakt kan er een goede vergelijking worden gemaakt van de verschillende zorgverzekeraars.

Vergelijken steeds populairder

De consument heeft het voor het uitkiezen in de laatste maanden van het jaar. Waar men vroeger altijd lang bij dezelfde verzekeraar bleef die men vertrouwde is het nu een ander verhaal. De mensen kunnen zelf binnen een paar muisklikken verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en uiteindelijk de meest ideale voor de eigen situatie uitkiezen. En het overstappen van de een naar de ander wordt daarnaast allemaal geregeld door de verzekeraars zelf. De klant hoeft er dus in feite weinig voor te doen, en vergelijken kost verder helemaal niets. Nu de consument weet waar te zoeken is het zorgverzekering vergelijken een populaire bezigheid geworden in de decembermaand. Niemand is te lui om te bezuinigen uiteindelijk.

Wat wordt er vergoed?

Het is aan te raden om goed op te letten welke behandelingen wel en welke niet door de verschillende zorgverzekeraars. Zeker wat betreft speciale zorgkosten zoals bijvoorbeeld de kosten van een ooglaserbehandeling of een lensimplantatie is het advies om goed op te letten. Niet iedere zorgverzekering vergoedt de kosten van ogen laseren, let daar dus op bij het vergelijken van de verschillende verzekeraars. En als een speciale ingreep zoals bijvoorbeeld een botoxbehandeling of een ooglaserbehandeling vergoed wordt, kijk dan goed welk bedrag er wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Want ook dat kan

Zorgverzekeraars willen nieuwe klanten

Willen de verschillende zorgverzekeraars nieuwe klanten winnen dan zullen ze zich moeten onderscheiden van de anderen. De klanten zijn ware premiejagers geworden en op elke cent wordt gelet. Met een kleine schommeling van de prijzen onderling kunnen dus al snel veel trouwe klanten verloren worden. Daar is men waarschijnlijk wel op bedacht, wat zal resulteren in weinig premieverhogingen voor volgend kalenderjaar.

Toeslagen en eigen risico

Ieder jaar weer stijgt het eigen risico voor ons consumenten. In die zin stijgen de zorgkosten voor de consumenten ieder jaar, niet in de laatste plaats omdat ook de zorgpremies zelf bijna ieder jaar stijgen. Zoals ieder jaar worden mensen die van zichzelf vinden kerngezond te zijn en een hoog eigen risico instellen beloond met een lagere maandpremie. Een gokje die steeds meer consumenten durven te nemen, nu hun toekomst financieel gezien wat rooskleuriger eruit lijkt te zien.